Programa Reempresa. Entrevista a Carme Navas, responsable del Programa Reempresa del Tecnocampus de Mataró

Pots compartir aquesta informació en:

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Tecnocampus Mataró Maresme

Premià de Dalt participa en el projecte Reempresa, que ajuda a traspassar negocis o a adquirir-ne un

L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Mataró per a la prestació dels serveis de Reempresa al municipi de Premià de Dalt, a càrrec de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Reempresa és un mercat en línia de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya on coincideixen l’oferta i la demanda per a la cessió d’empreses a través d’una metodologia d’acompanyament validada.

Carme Navas, gestora de projectes de creixement empresarial, ens explica què és Reempresa?

Reempresa és un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial. Per una banda els propietaris de les empreses poden buscar algú que les continuï, tant sigui perquè es volen jubilar o per un altre motiu. Així mateix, els emprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament sense haver de passar per la fase de crear-la. L’objectiu de Reempresa és ajudar a mantenir tots els actius de l’empresa i que aquesta continuï en funcionament, mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors, i donant valor a tota la història, especialment a l’esforç desenvolupat en la creació i desenvolupament inicials de l’empresa. A més, amb la cessió d’empreses es reforça el teixit empresarial actual i de futur i es promou un mercat susceptible de provocar creixement econòmic.

Per a un/a emprenedor/a, adquirir una empresa que ja està en funcionament té moltes més possibilitats i capacitat de generació de recursos que una nova empresa que comença de zero. Des de Reempresa ajudem a que es trobin ambdues parts i els ajudem en tot el procés de la compra venda, sense cap cost , ja que és un servei subvencionat.

Quins són el serveis que doneu?

En primer lloc es vol afavorir que les dues parts es trobin, per això cal una entrevista prèvia amb el tècnic de Reempresa per poder donar-se d’alta. Un cop donat d’alta al servei, es publica l’anunci al web de Reempresa. Tenim una borsa tant de cedents com de Reemprenedors molt amplia, ja que el servei existeix des de l’any 2012. Organitzem entrevistes de presentació entre les parts i ajudem a materialitzar els acords que es puguin anar tancant en el procés de negociació, com són la redacció de l’acord de confidencialitat, el contracte d’arres o paga i senyal, una carta d’intencions o el contracte de compra venda i de traspàs quan les parts arriben a un acord final.

Reempresa acompanya tant al cedent com al reemprenedor en el procés des d’una posició neutral Però no només ens centrem en l’acord de traspàs, també donem assessorament a l’emprenedor/a per fer el pla d’empresa o pla de viabilitat per a la recerca de finançament o per demanar la capitalització de la prestació de desocupació i així obtenir fons per invertir en el negoci. També oferim un servei als cedents d’estimació del valor del preu de l’empresa si ho necessiten, i així poder construir la seva oferta de cessió, entre d’altres. Tots aquests serveis estan cofinançats per la Diputació de Barcelona i el Tecnocampus-Ajuntament de Mataró, pel que no suposa cap cost pels usuaris.

I quines empreses i emprenedors poden utilitzar aquests serveis?

Totes les empreses i emprenedors de Catalunya poden utilitzar el servei de Reempresa, no hi ha limitació. Des de Tecnocampus donem aquest servei principalment a les poblacions del Maresme. L’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Premià de Dalt han signat un conveni per tal de que empreses, negocis i emprenedors de la població puguin gaudir d’aquests serveis.

Com poden les empreses i emprenedors contactar amb el servei?

Poden contactar directament amb mi mateixa enviant-me un correu electrònic o fent-me una trucada. Les dades de contacte son:

Carme Navas

Gestora de projectes de creixement empresarial. Reempresa.

Tecnocampus Mataró Maresme

931696502

cnavas@tecnocampus.cat