Ajuts de fins a 10.000 euros per a joves que posin en marxa un negoci

Pots compartir aquesta informació en:

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
línia de subvenció

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha tret una línia de subvenció que afavoreix l’autoocupació de les persones joves que estiguin inscrites en el programa de Garantia Juvenil i s’hagin donat d’alta com a autònom.

Les subvencions es poden tramitar de l’11 de juny al 15 de setembre de 2020 online.

Les mesures de foment del treball que regula aquesta convocatòria consisteixen en la subvenció d’un import fins a 10.000 euros per a cada jove que es doni d’alta al règim de la Seguretat Social dels treballadors autònoms o mutualitat del col·legi professional corresponent durant un període de 12 mesos ininterromputs. D’aquesta manera, es garanteixen uns ingressos mínims de la persona autònoma a l’inici de la seva activitat econòmica.

Per ser beneficiari d’aquest ajut cal estar inscrit primer al programa Garantia juvenil i després haver-se donat d’alta com a treballador/a autònom/a entre l’1 de setembre de 2019 i el 15 de setembre de 2020, data màxima de presentació de les sol·licituds de subvenció.

Cal tenir en compte, però, que si es produeix la baixa anticipada abans que hagi transcorregut un període de 8 mesos, la persona beneficiària ha de retornar la totalitat de la subvenció rebuda. En la resta de situacions s’apliquen uns barems proporcionals.

Aquests ajuts a l’autoocupació compten amb cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

Els i les joves d’entre 18 i 29 anys que resideixin a Premià de Dalt, compleixin aquests requisits, tinguin dubtes a l’hora de fer la tramitació o vulguin formular qualsevol consulta sobre aquesta línia de subvencions poden contactar amb nosaltres al Tel. 93 693 15 90 o a través de l’email prmd.ocupacio@premiadedalt.cat